Ολοκληρώθηκε το workshop “Cloud Management – Introduction to Terraform και Βιωσιμότητα στον Επιχειρηματικό Κόσμο”

Το Γραφείο Διασύνδεσης και η Deloitte πραγματοποίησαν επιτυχώς, το διαδραστικό workshop “Cloud Management – Introduction to Terraform” και “Βιωσιμότητα στον Επιχειρηματικό Κόσμο” στις 13 Νοεμβρίου 2024 στο campus της ΖΕΠ, με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του cloud management και της βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της Deloitte, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το όραμα, τη δομή και τις αξίες της. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να αντιληφθούν πώς η Deloitte επενδύει στην καινοτομία και στην ανάπτυξη νέων ταλέντων, ενώ παράλληλα δεσμεύεται στην υπεύθυνη εταιρική διακυβέρνηση.

Το πρώτο workshop, παρουσίασε η Νικολέττα Γκαραγκούνη και ο Γιώργος Σωτηρίου, Senior Consultants στο τμήμα Engineering, AI & Data της Deloitte,  επικεντρώθηκε στη διαχείριση του cloud και στις δυνατότητες του Terraform. Οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν τις βασικές αρχές του cloud και τα οφέλη του, ειδικά στο πεδίο της επιχειρηματικής ευελιξίας και αποδοτικότητας. Ειδική έμφαση δόθηκε στη φιλοσοφία του Infrastructure as Code (IaC), το οποίο διευκολύνει την αυτοματοποίηση και την ενιαία διαχείριση σε πολυ-παροχικά περιβάλλοντα. Το workshop περιλάμβανε πρακτικά παραδείγματα και ανέλυσε βασικές λειτουργίες του Terraform, όπως το state management και τις κύριες εντολές του, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις στους εισηγητές.

Στη δεύτερη ενότητα, η Αφροδίτη Παναγιώτου, από το τμήμα Strategy & Transactions της Deloitte ανέπτυξε το θέμα της βιωσιμότητας και τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στον επιχειρηματικό κόσμο. Οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να ενσωματώσουν πρακτικές υπευθυνότητας για να ενισχύσουν τη φήμη και την ανταγωνιστικότητά τους. Παρουσιάστηκε το ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά η οδηγία CSRD για την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών πρακτικών, ενώ αναλύθηκε η σημασία της μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος.

Ως γραφείο Διασύνδεσης ελπίζουμε οι συμμετέχοντες να αποκόμισαν γνώσεις, και να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά σε μελλοντικές εκδηλώσεις, αναμένοντας νέες ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Scroll to Top