Δύο ημέρες γεμάτες ΑΙ και εκπαίδευση στην ετήσια εκπαιδευτική δράση του Tech Talent School for Educators
Μία μεγάλη συζήτηση γύρω από το μέλλον της εκπαίδευσης με επίκεντρο την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), την τρέχουσα μετάβαση της αγοράς προς την αυτοματοποίηση και την ψηφιοποίηση και την υποστήριξη μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών, με παράλληλα εργαστήρια και ομιλίες.
«Education Evolution: The Role of AI in Education 4.0» είναι ο τίτλος της ετήσιας εκπαιδευτικής δράσης του Tech Talent School for Educators που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Socialinnov για το έτος 2023 που υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, της PwC και την υποστήριξη της Microsoft, ενώ σειρά από εκπαιδεύσεις, εργαστήρια, εμπνευσμένες ομιλίες και συζητήσεις, με επίκεντρο την τεχνολογία και τις νέες συνδέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών/ μαθητριών, γονέων και ευρύτερων φορέων εκπαίδευσης θα λάβουν χώρα. Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του οικοσυστήματος εκπαίδευσης όπως αυτό διαμορφώνεται στο νέο, παγκόσμιο περιβάλλον (Education 4.0) με γνώμονα την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).
Η εκπαιδευτική δράση Education Evolution πραγματοποιείται διαδικτυακά και είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.
Την εναρκτήρια ημέρα της δράσης καταξιωμένοι ομιλητές θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους:
• Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής
• Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
• Στέλλα Ψαρρού, Διευθύντρια, Socialinnov
• Δρ Σπυρίδων Δουκάκης, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
• Δρ Απόστολος Ξενάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
• Δρ Αντώνιος Μουρατίδης, ESERO Greece, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
• Στέηβη Λιναρδάτου, Διευθύντρια Γυμνασίου, Ιδιωτικό Σχολείο Αυγουλέα – Λιναρδάτου, MSc Financial Economics, PhD(c), MIE Trainer & Fellow,
• Δρ Ματθαίος Πατρινόπουλος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
• Δρ Αγγελική Κοσμοπούλου, Storytelling Strategist, Founder Storymentor
• Lucy Gill, Head of Product, Micro:bit Educational Foundation
• Aνδρέας Μπότσικας, Director of Analytics & AI Hub, PwC Greece
• Έλενα Ζαγλαρίδου, Learning Solutions Specialist, Microsoft Hellas, Cyprus, Malta and Adriatic
• Έλσα Πιτσάκη, Educational Program Officer, Socialinnov
• Παρασκευή Ιατρού, Senior STEM Program Officer, Socialinnov
• Nίκος Μυρσιλάκης, Program Manager, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης
Στην εκδήλωση το «παρών» θα δώσουν επίσης εκπαιδευτικοί Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Tech Talent School for Educators.
Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και φοιτητές/φοιτήτριες της παιδαγωγικής επιστήμης και έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τις εμπειρίες διδασκαλίας και μάθησης μέσω των εργαλείων που παρέχονται από τις Ψηφιακές Τεχνολογίες.
Από το 2019 και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 19.000 εκπαιδευτικοί έχουν εκπαιδευτεί σε ψηφιακά εργαλεία από το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators της Socialinnov.
Το Tech Talent School for Educators αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση της εξέλιξης των εκπαιδευτικών, όχι μόνο σε σχέση με τη δράση τους μέσα στην τάξη, αλλά και ως επαγγελματίες, καθώς έρχονται σε επαφή με σύγχρονα, καινοτόμα κι εύχρηστα εργαλεία για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού, προκειμένου τα μαθήματα στην τάξη να είναι πιο αποτελεσματικά και ενδιαφέροντα για τους μαθητές/μαθήτριες.
Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος Tech Talent School for Educators στοχεύουν και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών αλλά και της ευρύτερης σχολικής κοινότητας. Παράλληλα, ενισχύεται η ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών, καθώς ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης. Σημειώνεται ότι φέτος, για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και η θεματική ενότητα του σχολικού και κυβερνοεκφοβισμού, με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη.
Πληροφορίες – Εγγραφές: Education Evolution: The Role of AI in Education 4.0